Home

Informatie

Contact

Service

Foto’s

Landhuis Kippenburg

 

Informatie

De huidige Kippenburg is weer in oude luister hersteld. Weliswaar is het geen herberg meer, doch het heeft niet ingeboet aan gastvrijheid. Wie van de historische sfeer van de oude Kippenburg wil genieten, kan nu het gehele landhuis per (mid)week/weekend huren.

Het in 19eeuwse stijl ingerichte pand biedt plaats aan maximaal 18 personen. Ook enige oude bedsteden fungeren nog als slaapplaats. Het huis beschikt verder over een conversatiezaal, een zitkamer, een ruime eetkeuken, toiletten en douches. De charme van de vroegere gelagkamer is zoveel mogelijk gehandhaafd; een extra kookgelegenheid is hieraan toegevoegd.

In de directe omgeving van Kippenburg zijn vele recreatie- mogelijkheden. Naast de bossen met fiets– en wandelpaden, zijn er de kliffen en stranden van het IJsselmeer. De hoofdplaats Balk grenst aan de bossen van Kippenburg en het Slotermeer. Derhalve is  het een uitgelezen oord voor hen die van waterrecreatie houden, alsook voor hen die de voorkeur geven aan bossen. Tevens zijn er golf– en midgetgolfbanen, maneges en is er een ontspanningspark. Heel aardig is een huifkartocht door de bossen of een dagtocht met een traditioneel zeilschip op het Sloter- en Hegermeer.

Vermeldenswaard is ook een feit dat Kippenburg aan de route van de Elfstedentocht ligt.

Samenvattend kan men stellen dat een verblijf in de Kippenburg niet seizoensgebonden is; in deze prachtige omgeving heeft ieder jaargetijde zijn charme.